Om mig

Jag heter Miina Fagerlund, är född 1979, uppvuxen i Finström. Jag är gift, har tre barn och bor nu åter i Finström.

Jag tror på gemenskap, jämlikhet och trygghet. Jag vill att Åland ska vara ett samhälle där varje individ har sin plats, sitt utrymme, sina unika möjligheter. Jag ställer upp i lagtings- och kommunalvalet för Ålands socialdemokrater.

Jag har alltid varit en person som haft starka åsikter och som inte varit rädd för att uttrycka dem. Många har påpekat att jag borde delta aktivt i politiken, men det har inte intresserat mig.

Valet 2011 blev jag övertalad av Åke Mattsson att ge det en chans och blev då invald i kommunens skolnämnd som politiskt obunden. Arbetet där fick mitt intresse att sakteliga börja vakna.

Jag har en genetisk bindvävssjukdom som 2012 fick mig att inse att livet skulle vara bra mycket enklare att leva om jag använde mig av rullstol för att spara på min kropp. I och med detta, började tillgänglighetsfrågor intressera mig. Jag har själv fått kämpa hårt för mina rättigheter som handikappad och har insett att det behövs fler där ute i samhället som för funktionsnedsattas talan.

I början av 2014 bestämde jag mig för att läsa på mer om partiernas olika ideologier och valprogrammen. Döm om min stor förvåning när endast ett parti nämnde funktionsnedsättning, handikapp eller funktionshindrad i sitt valprogram! Samtidigt blev jag inbjuden till (s) lagtingsgrupp för att berätta om vilka hinder som kan uppstå på vägen när man söker hjälp som handikappad. Efter detta möte bestämde jag mig för att jag hittat mitt parti. Några dagar senare gick jag med i Socialdemokraterna på Åland.

Miina Fagerlund (s)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s